Начало Борба Българин на полуфинал на Европейското по борба в Самоков
0

Българин на полуфинал на Европейското по борба в Самоков

Българин на полуфинал на Европейското по борба в Самоков
0

Един от националите ни в свободния стил ще се бори на полуфинал на Европейското първенство за кадети в Самоков, а още двама достигнаха до мачове за бронзовите медали.

Сали Салиев ще има възможността да си проправи път към битката за златното отличие в категория до 92 килограма. Родният талант постигна две победи и след 17:30 часа ще се изправи срещу грузинеца Тамас Николейшвили за участие на финала на Европейското първенство. Националът ни наложи волята си последователно над финландеца Катая с 10:2, както и над Микита Макаревич (Беларус) с 15:7. Така той си гарантира минимум участие в борбата за бронзовите медали утре.

За отличия след 18:00 часа пък ще се борят още двама наши национали. Серджан Юсеинов (48 кг) и Дянко Дянков (65 кг) преодоляха своите репешажи. Юсеинов победи с 6:1 германеца Ребхолц и ще се бори за бронз срещу Саркис Бегоян (Армения). Дянков взе две последователни победи – над Яган (Турция) със 17:6, както и над Субтрица (Румъния) с 6:1, за да се изправи тази вечер срещу Джорджи Гогричиани (Грузия).

Дянко Дянков си проправи път към битката за бронза в Самоков
Bul-wrestling.org

Надежда за участие на репешаж имат още четирима родни таланти. Димитър Бисерков (45 кг) загуби на 1/4-финал от украинеца Хрихоришин и ще чака съперникът му да се класира за финал. Габриел Кондев (51 кг) отстъпи на французина Итаев и също се надява на негов успех на полуфиналите по-късно днес. Такава е съдбата още на Калоян Атанасов (60 кг), който падна на старта от Дасиев (Франция), както и на Слави Стаменов (71 кг), който загуби от Израелян (Армения).