Начало Борба Четирима наши с шанс за репешаж на старта на Европейското
1

Четирима наши с шанс за репешаж на старта на Европейското

Четирима наши с шанс за репешаж на старта на Европейското
1

Четирима български борци в свободния стил запазиха шансове да атакуват бронзови медали на старта на Европейското първенство за кадети в Самоков. Шампионатът на Стария континент започна днес сутринта с участието на таланти от 34 държави. Нито едно от нашите момчета не съумя да стигне до полуфиналите, които ще се проведат от 18:00 часа. Все пак четирима могат да бъдат дръпнати на репешаж.

В категория до 48 килограма Серджан Юсеинов загуби на старта от Амал Джандубаев с 0:10 точки. Руснакът обаче ще се бори на полуфинал и при успех ще даде нов шанс на родния борец. При 55-килограмовите Юмут Сабриев отстъпи с 0:11 на Субхан Сафарли. Азерът постигна още една победа и при достигане до финал ще издърпа национала ни на репешаж утре.

Дянко Дянков (65 кг) записа успех в първия си мач, след като се наложи над австриеца Сейвалд със 7:0. Във втория кръг обаче родният талант бе надигран с 0:10 от Марат Фадзаев. Руснакът също стигна до полуфинал и това дава надежда на национала ни, че може да продължи битката за бронзовите отличия. Сходна е съдбата и на Радомир Стоянов при 80-килограмовите. Той победи на старта финландеца Хутунен с 15:6, след което отстъпи с 1:5 на Алахвердили. Азерът обаче е на полуфинал и при успех утре Стоянов ще се бори за бронз.

Единственият ни национал, без шанс за отличие след началото на европейското, е Георги Станков. В категория до 110 килограма той загуби на старта от Шавадзе (Грузия), който за съжаление не се класира за полуфинал.

Comment(1)

Comments are closed.