Начало Борба Наш талант на финал на Европейското по борба в „Асикс Арена”
0

Наш талант на финал на Европейското по борба в „Асикс Арена”

Наш талант на финал на Европейското по борба в „Асикс Арена”
0

България ще има един финалист в класическия стил на Европейското първенство по борба за момчета и момичета. Шампионатът се провежда в столичната зала „Асикс Арена”.

В категория до 41 килограма Альоша Илиев ще спори за европейската титла. Състезателят на клуб „Плевен” постигна три победи, като на четвъртфиналите надделя над арменеца Артур Броян със 7:6, а след това се справи и с азера Емин Джавадли – 8:0. За златото в събота Илиев ще срещне руснака Давид Валиев.

Альоша Илиев и неговият треньор след класирането за финала Снимка: Bul-wrestling.org

При момичетата и трите ни представителки не успяха да преодолеят репешажите. В категория до 42 кг Виктория Бойнова отстъпи на Лиляна Капувари (Унгария) с 0:10, Десислава Иванова (58 кг) бе туширана от украинката Катерина Кондратенко, а Жанина Петкова (66 кг) претърпя поражение от хърватката Вероника Велик – 0:10.

В една от паузите на днешните схватки президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов награди Чаба Хегедюш с почетен плакет по случай 50-годишнина, откакто унгарецът спечели световната титла на първенството в София през 1971 г. Финалите в класическия стил са в събота от 18:00 часа. Преди това стартира надпреварата при момчетата в свободния стил.