Начало Борба Три българки с шанс за бронз след първия ден на Европейското по борба
0

Три българки с шанс за бронз след първия ден на Европейското по борба

Три българки с шанс за бронз след първия ден на Европейското по борба
0

Три наши състезателки ще имат възможност да се борят за бронзови медали след първия ден на Европейското първенство за момичета и момчета. Шампионатът на Стария континент се провежда в „Асикс Арена“ в София.

Общо 140 талантливи момичета от 25 държави стартираха на първенството. Гост на турнира е румънецът Разван Прикалабу, вицепрезидент на Европейската централа, който се очаква скоро да я оглави след кончината на Цено Ценов.

Христо Маринов и Разван Прикалабу Снимки: Bul-wrestling.org

Виктория Боянова (42 кг) ще се бори на репешаж в петък срещу унгарката Капувари, след като загуби от Кулакивска още на старта. Украинката обаче достигна до финал и даде шанс на нашето момиче да атакува бронзовия медал. Десислава Иванова (58 кг) започна с победа над Левиев (Израел), след което отстъпи на Салназарян. Рускинята също се класира за финал и така българката ще срещне на репешаж Кондратенко (Украйна). Третата ни националка, която получи шанс за бронз, е Жанина Петкова (66 кг). Тя загуби на старта от беларускинята Казлова, но бе дръпната на репешаж и ще срещне хърватката Вилк.

В петък, освен финалите при момичетата и мачовете за бронза, ще се проведат и срещите в класическия стил. В събота стартират момчетата в свободния.