Начало Борба Пояси за Дейвид Димитров и Микяй Наим
0

Пояси за Дейвид Димитров и Микяй Наим

Пояси за Дейвид Димитров и Микяй Наим
0

Дейвид Димитров и Микяй Наим са големите победители, съответно в класическия и свободния стил от международния турнир „Дан Колов – Никола Петров”. Двамата спечелиха поясите от надпреварата в зала „СИЛА” в Пловдив, която завърши днес.

Дейвид Димитров си заслужи пояса на името на легендата Никола Петров

Димитров ликува при 67-килограмовите, като постигна серия от убедителни победи. В последния ден на турнира той срази на финала представителя на Сърбия Себастиян Нед с 3:1 точки. Преди това 24-годишният национал постигна още два успеха – 9:0 срещу чилиеца Кристобъл Торес и 2:1 срещу сърбина Мате Немеш, призьор от световни и европейски първенства.

23-годишният Наим от своя страна бе убедителен в най-леката категория на свободния стил до 57 кг, като спечели златния медал ден по-рано. Най-добрите български борци бяха наградени от министър Красен Кралев, който изгледа финалите в Пловдив. Двамата получиха поздравления и от президента на федерацията Христо Маринов.

Микяй Наим ликува с отличието на името на Дан Колов

В неделния ден титла спечели и Стоян Кубатов в категория до 77 кг на класическия стил. Той надделя без никакви затруднения над грузинеца Николос Чикаидзе след 9:0. С бронз се окичиха още Андрей Георгиев (60 кг. кл. стил), Евелин Русев (86 кг. св. стил) и Георги Димитров (97 кг. св. стил).

Така борците ни приключиха с 6 златни, 3 сребърни и 7 бронзови отличия. На „Дан Колов – Никола Петров” участваха състезатели от 24 държави. Турнирът бе използван от старши треньорите на националните ни отбори и като своеобразно преборване в някои от категориите. Очаква се в близките дни да се вземе решение относно участието на борците на следващите два големи турнира. Първият е Европейското първенство във Варшава (18-25 април), а вторият – Световната олимпийска квалификация в София (6-9 май), която е и последен шанс за спечелване на квоти за Игрите в Токио.

Снимки: БФ БОРБА