Начало Борба Турнирът по борба „Иво Ангелов“ ще се проведе на 13-ти октомври

Турнирът по борба „Иво Ангелов“ ще се проведе на 13-ти октомври

Турнирът по борба „Иво Ангелов“ ще се проведе на 13-ти октомври
0

Перник посреща петото издание на турнира „Иво Ангелов”, организират от световния и европейски шампион в класическата борба и спортист №1 на България за 2013 г. Надпреварата, която е насочена към възрастовите групи деца, момчета, кадети, юноши, е насрочена за 13-ти октомври (вторник). Схватките в зала „Борис Гюдеров” ще стартират от 10:00 часа. На състезателите се дава толеранс от 1 килограм.

Официалното откриване е от 12 часа. Патрон на турнира е кметът на града Станислав Владимиров.

„Много ми се иска децата повече да спортуват и да се борят, а тези умения безспорно след време ще им помогнат и по-лесно да се справят с трудностите в живота – каза Иво Ангелов. –  Турнирът е една възможност тези деца да покажат какво са научили до момента. За състезанието ще дойдат и най-добрите четирима национали при юношите в категория до 87 кг. Очертава да има интерес, спортна интрига и се надявам да стане хубав празник!”

Всички шампиони в отделните категории ще получат предментни награди от „Суплес”, а именно Bulgarian ball, предоставени от Иван Раднев, който е основател на компанията за спортна екипировка.

Заявки за участие вече са подали клубове от цялата страна. Състезанието ще премине при спазване на всички продивоепидемични мерки.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.