Начало ММА Ветори смята, че е победил Адесаня
0

Ветори смята, че е победил Адесаня

Ветори смята, че е победил Адесаня
0

Марвин Ветори (17-5-1) не е напълно съгласен с това, което съдиите взеха като решение от мача му с Израел Адесаня (21-1). „Италианската мечта” загуби по точки от шампиона в реванша между двамата. За разлика от първия двубой от 2018 година, когато нигериецът ликува с 2:1 гласа, този път имаше единомислие. И тримата рефери посочиха Адесаня за шампион с 50:45.

Ветори обаче не е сигурен, че мачът е трябвало да отиде в тази посока. „Смятам, че направих много хубави неща в октагона. Постигнах сериозен успех при боксовите размени. Разликата дойде от неговите ритници. Говорих с треньорите ми и смятам, че това 50-45 определено не е правилното решение, но нищо не мога да направя”, коментира Ветори.

Италианецът е оптимист, че неговото време ще дойде и той ще царува в средна категория на UFC. „Само на 27 години съм. Връщам се обратно в залата и продължавам да тренирам. Няма да почивам, дори не заслужавам горещ душ, точно толкова луд съм”, заяви още боецът.

Ветори признава, че дори е казал на Адесаня след последния гонг, че очаква да е победител. „Мислех, че съм спечелил този мач. Казах му, че мисля че съм взел победата, а той ми отговори „Не, не си. В крайна сметка – респект към теб. Не се харесваме, но те уважавам”. Казах му, че вече сме изкарали 8 рунда в октагона заедно и си дължим поне уважението”.

Италианецът допълва още, че Адесаня не е много опасен в атака, но е изключително солиден в защита. „Имах всички шансове да го победя, но не успях. Изглежда просто не направих достатъчно”. След което поиска битка с Пауло Коста (13-1).