Начало ММА Адесаня видял как душата на Ветори напускала тялото му (видео)
0

Адесаня видял как душата на Ветори напускала тялото му (видео)

Адесаня видял как душата на Ветори напускала тялото му (видео)
0

Световният шампион в средна категория на UFC – Израел Адесаня (21-1) буквално е видял как душата на Марвин Ветори (17-5-1) напуска тялото му. Нигериецът направи трета поредна защита на пояса си, след като победи с 3:0 съдийски гласа „Италианската мечта”.

Въпреки че доминираше през цялата среща, Адесаня имаше критичен момент в началото на третия рунд. Тогава претендентът успя да му направи захват за задушаване, с който опита да стигне до победата чрез отказване. Шампионът обаче се измъкна. Именно тогава Израел твърди, че е видял страх в очите на Ветори, след като е осъзнал, че няма как да го победи.

Той си помисли, че ме е хванал натясно и ще ме победи. Но аз успях да се измъкна и се обърнах към него. Видях как душата му напуска тялото през очите, в точно този момент. След като се изправих го попитах: „Страх те е, нали така?”, коментира Адесаня.

Той допълни, че като цяло е действал през цялата среща с един модел и една тактическа постройка, която не е било необходимо да променя. Причината – Ветори не е имал никакъв шанс да го нарани и това е накарало Адесаня да се движи уверено в октагона и да не се притеснява дори при познатите поваляния от страна на италианеца.

След края на сблъсъка шампионът се прицели в нов мач с Робърт Уитъкър. Двамата се срещнаха през октомври 2019-а, когато Адесаня постигна победа с технически нокаут във втория рунд.