Начало ММА Дарън Тил се завръща срещу Дерек Брънсън
0

Дарън Тил се завръща срещу Дерек Брънсън

Дарън Тил се завръща срещу Дерек Брънсън
0

Един от най-атрактивните бойци в UFC – Дарън Тил (18-3-1) ще се завърне след година отсъствие от октагона. Британецът ще се изправи срещу Дерек Брънсън в двубой от средна категория на галавечерта на 14 август в Лас Вегас. „Горилата”, както е известен любимецът на Ливърпул, не се е бил от 26 юли миналата година, когато отстъпи по точки на Робърт Уитакър.

Брънсън (22-7) е в серия от четири поредни победи, последната от които дойде срещу Кевин Холанд през март. 37-годишният американец се намира на пета позиция в световната ранглиста в средна категория, току пред Тил.

Дерек Брънсън победи Кевин Холанд в главния мач на UFC Вегас 22

На този етап договорът за сблъсъка между двамата не е обявен официално. Новината за него обаче дойде от ESPN, откъдето информират, че детайлите по контракта са изпипани и мачът ще се проведе.

Дарън е сочен за един от следващите световни шампиони в категорията, предвид че е само на 28 години, а вече натрупа солиден опит зад гърба си. Той самият се е прицелил в двубой с властелина в дивизията Израел Адесаня, надявайки се при победа над Брънсън да си уреди такъв мач до края на 2021-а.