Начало ММА Официално: Тил излиза срещу Уитакър в края на юли

Официално: Тил излиза срещу Уитакър в края на юли

Официално: Тил излиза срещу Уитакър в края на юли
0

Даръл Тил ще спори в октагона срещу бившия шампион Робърт Уитакър. Двамата ще се срещнат в клетката на 25 юли, в сблъсък в средна категория, а вероятна локация е бойният остров на Дейна Уайт.

Робърт Уитакър е с баланс от 20 победи и 5 загуби в ММА. Цели 14 срещи той е спечелил преди финалния гонг (9 с нокаут и 5 след събмишън). Австралиецът имаше 9 поредни успеха в средна категория като не бе губил в октагона повече от 5 години. Всичко се промени на 5 октомври 2019 година когато 29-годишният боец бе нокаутиран от Израел Адесаня, с което сдаде и титлата си в средна категория. Той трябваше да влезе в октагона отново през март, но се оттегли от сблъсъка си с Джаред Каноние по семейни причини.

Дарън Тил е с баланс от 18 успеха, 1 равенство и 2 загуби. Той е записал цели 12 успеха преди финалния гонг (10 с нокаут и 2 след събмишън). Канадецът е бивш претендент за титлата в полусредна категория. Тил беше в серия от 2 поредни поражения (Тайрън Уудли и Хорхе Масвидал), но в последния си сблъсък, който бе дебют за него в средна категория, записа успех. В негова „жертва“ се превърна Келвин Гастелум.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".