Начало ММА Дерек Брънсън победи Кевин Холанд в главния мач на UFC Вегас 22

Дерек Брънсън победи Кевин Холанд в главния мач на UFC Вегас 22

Дерек Брънсън победи Кевин Холанд в главния мач на UFC Вегас 22
0

Дерек Брънсън спечели четвъртата си поредна победа, надвивайки Кевин Холанд чрез единодушно решение.

Срещата от средна категория бе главен сблъсък на събитието UFC Вегас 22. Победителят от последният мач за вечерта трябваше да бъде определен след изиграването на всичките 5 рунда, а Брънсън не остави никакво съмнение относно превъзходството си в Октагона.

Съдиите край клетката отсъдиха в един глас 49-45, 49-46 и 49-46 в полза на 37-годишния американец, който бавно, но сигурно се приближава до реванш с шампиона Израел Адесаня.

По-младият Холанд, който бе сочен за фаворит преди мача, започна по-агресивно двубоя. Нещата за 28-годишния боец можеха да се развият по-различно, ако той не се бе подхлъзнал малко след началото на мача. Брънсън моментално се нахвърли върху него и до края на частта действието се развиваше главно на земята, като Холанд се защитаваше.

Началото на втория рунд отново бе за Холанд, който разтърси главата на съперника си със десен удар. Брънсън бе видимо разклатен и инстинктивно премина в режим защита. Опитният Брънсън съумя отново да пренесе играта на земята, където отново показа по-добра борба. Холанд нямаше никакъв отговор за повалянията на опонента си.

В третия и четвъртия рунд нещата не се промениха особено много. Холанд не можеше да отговори адекватно на опитите за тейкдаун на Брънсън. Дерек изцяло контролираше това, което се случва на земята. В последната част Холанд бе този, който инициира събарянето, но Брънсън не пзволи да поеме тежки удари и нещата приключиха благополучно за него.

Преди този двубой Холанд бе в серия от 5 поредни победи, като всички те бяха постигнати през 2020 г.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.