Начало Бокс Холифийлд готов за мач с Джейк Пол
0

Холифийлд готов за мач с Джейк Пол

Холифийлд готов за мач с Джейк Пол
0

Бившият 4-кратен световен шампион в тежка категория Ивендър Холифийлд е готов да се изправи срещу Ютубърът Джейк Пол. 58-годишната легенда обяви, че срещу правилната сума няма проблем да се качи на ринга с 34 години по-младия от него феномен от социалните мрежи.

Джейк Пол постигна три поредни победи, като за последно нокаутира за по-малко от две минути ММА ветерана Бен Аскрен. Той бе подготвен за срещата именно от Холифийлд. Двубоят предизвика страхотен интерес, а двамата се оказа, че са заработили 1.2 милиона долара твърд хонорар. В последствие самият Аскрен призна, че е знаел че ще загуби, но това не промени факта, че Пол стана доста интересен за много хора, които го въвличат в различни битки. За последно Джейк предизвика меле с Флойд Мейуедър на презентацията на мача на легендата с брат му Логан, който трябва да се проведе на 6 юни в Маями.

Холифийлд трябваше да направи завръщането си на ринга на 5 юни срещу Кевин Макбрайд. Този мач обаче най-вероятно няма да се състои, тъй като изникнаха проблеми с организирането му и сега Ивендър е в търсене на нов противник, който да му докара солидна печалба.

Джейк Пол няма аматьорска история, той се боксира като хоби. Хората го харесват. За него всичко опира до его. Ако смята, че може да ме победи и осигури нужния хонорар, то няма проблем – качвам се на ринга с него. И ще покажа на хората какво ще се случи”, споделя Холифийлд пред „Sun”.

Ветеранът допълва, че Джейк Пол не е и толкова слаб боксьор, предвид че победи други трима, които също като него не се занимават с този спорт. „Той предизвиква спортисти, които не са боксьори, но също като него имат високо его. И резултатът е, че ги побеждава. Така че това го прави още по-интересен за хората”, каза още Ивендър.

Майк Тайсън: Искам Холифийлд и Люис до края на годината