Начало Бокс Боб Аръм: Еди Хърн има диария на устата
0

Боб Аръм: Еди Хърн има диария на устата

Боб Аръм: Еди Хърн има диария на устата
0

Легендата в промоутърския бизнес и един от най-уважаваните мениджъри в света на бокса – Боб Аръм отново показа какво мисли за колегата си Еди Хърн. 89-годишният адвокат обвини британеца, че е довел до провал на сблъсъка между световния шампион на WBC Тайсън Фюри (30-0-1) и носителя на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (24-1).

Аръм дори използва доста цветущо сравнение, за да изрази мнението си по темата. Британците трябваше да се срещнат през лятото за обединение на титлите в тежка категория. Мачът им обаче бе отложен, след като съдът в САЩ взе решение да уважи претенцията на Дионтей Уайлдър (42-1-1) и така той ще боксира за трети път с „Циганския крал” на 24 юли.

Уайлдър към Фюри: В този момент съм много опасен

Еди Хърн има диария на устата. Не може да спре да говори и не мисли. Имахме предвиден абзац относно ситуацията с Уайлдър. Знаехме, че може да стане така, но ако той не бе толкова алчен и бяхме подписали договора по-рано, съдът щеше да се съобрази и Дионтей да изчака, получавайки мач с победителя от Фюри и Джошуа”, изригна Аръм.

Той е категоричен, че Хърн е искал да контролира всичко в сделката и амбицията му да вземе повече пари от нея е довела до последващите проблеми. „Саудитците бяха щастливи да ни дадат много пари, да платят всички разходи. Но той не бе доволен. Искаше още. Наистина вярвам, че ако Еди Хърн бе стоял кротко, бе оставил телевизионните права да бъдат разпределени по друг начин, нещата отдавна да бяха приключили в полза на бокса. Сега той трябва да млъкне и да престане да обвинява всички останали, поглеждайки първо към себе си”, каза още Боб Аръм.

Сблъсъкът на Фюри и Джошуа все пак се очаква да се проведе през следващата година. За целта обаче те трябва да победят Уайлдър и Александър Усик (18-0). Мачът на Ей Джей и украинеца също се счита за сигурен и трябва да се организира в началото на септември.

Еди Хърн: Усик прие условията. Мачът е потвърден!