Начало Бокс Уайлдър проговори за трилогията с Фюри
0

Уайлдър проговори за трилогията с Фюри

Уайлдър проговори за трилогията с Фюри
0

Дионтей Уайлдър (42-1-1) направи кратък, но много точен коментар относно възможността да проведе трети мач с Тайсън Фюри (30-0-1) и да си върне световната титла на WBC в тежка категория. „Бронзовия бомбардировач” получи шанс да завърши трилогията с „Циганския крал”, като в тази посока дойде решение от съда в САЩ. Двамата трябва да се срещнат най-късно до 15 септември, като вече се появи и първа конкретна дата – 24 юли.

От лагера на Фюри съобщиха, че търсят вариант да отложат нов мач с Уайлдър, за да могат да направят преди това битката с Антъни Джошуа (24-1) за обединение на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO. По думите на Тайсън обаче, те са срещнали доста сериозен отпор, като Дионтей е поискал 20 милиона долара, за да се отдръпне.

Уайлдър иска $20 милиона, за да се отдръпне

В тази връзка, вчера Уайлдър публикува следното: „Отмъщението е най-сладката емоция, след тази да си легнеш с жена”. Той не е коментирал все още подробности около възможността да се върне на ринга след година и половина отсъствие. Неговият нов треньор Малик Скот, който претърпя поражение от Дионтей на професионалния ринг, обаче заяви: „Той иска кръв, а не пари, за да се отдръпне”.

По всичко личи коментарите и съмненията около това кой, с кого ще се боксира до края на годината, ще продължат в близките дни. В тази връзка Александър Усик (18-0) също прояви претенции за мач с Джошуа, който може да се състои през август.

Усик чака потвърждение от WBO за бой с Джошуа