Начало Бокс Белберов се завръща на ринга в Молдова
0

Белберов се завръща на ринга в Молдова

Белберов се завръща на ринга в Молдова
0

Носителят на Купа „Странджа“ за 2018 година Петър Белберов (+91 кг) ще се завърне на ринга след близо 3 месеца пауза. Националът ни в супертежка категория ще вземе участие в тристранен турнир, който ще се проведе от днес до неделя, 23 май, в Молдова. Той е част от състава, предвождан от Жоел Арате за краткия лагер, който бе организиран от нашите в град Хънчещ.

За последно Белберов боксира на „Странджа“ в края на февруари, когато получи контузия на лявата ръка и се подложи на операция. Травмата постави под въпрос участието му на европейската олимпийска квалификация в началото на юни в Париж, но за щастие, той вече е възстановен и ще може да атакува квотата за Токио.

Петър Белберов: Преминах тежка операция, но съм готов за битка

Освен с боксьорите на Молдова, нашите национали ще правят спаринги и с тези на Румъния. Общо седем боксьори са взели Арате и Валентин Поптолев за краткия лагер в Хънчещ. Там ще са още 6-кратният европейски шампион за мъже и младежи Даниел Асенов, златният медалист от първенствата на Стария континент при подрастващите Ясен Радев, Рами Киуан, Кристиян Николов, както и останалите готвещи се за европейската олимпийска квалификация в Париж – Симеон Чамов и Радослав Панталеев.

Тристранната среща в Молдова е една от последните възможности за нашите национали да проверят на какво ниво са преди битките във френската столица, които са от 4 до 8 юни.