Начало Бокс САЩ изгони топ боксьора си от битката за Токио
0

САЩ изгони топ боксьора си от битката за Токио

САЩ изгони топ боксьора си от битката за Токио
0

Соченият от редица специалисти за най-добър американски боксьор при аматьорите Кейшон Дейвис вече не е част от отбора на САЩ за квалификациите за Олимпийските игри в Токио.

Той беше отстранен, след като е нарушил процедурите за избор на спортисти и вече няма право да се бори за място на Игрите.

“Боксовата програма на САЩ обяви премахването на Кейшон Дейвис от отбора за квалификациите за Олимпийските игри поради нарушаване на процедурите за избор на боксьори, като в резултат на това е дисквалифициран от участие на Игрите в Токио, насрочени за това лято. Желаем на Кейшон всичко най-хубаво в бъдещите му начинания в и извън ринга. Боксовата програма на САЩ ще се опита да класира на Олимпийските игри Чарли Шийхи в категория до 63 кг”, се казва в официално съобщение.

Миналата пролет Дейвис заяви, че обмисля възможността да стане професионалист, след като Игрите в Токио бяха отложени с една година. Все пак тогава боксьорът прецени, че още му е рано и остана част от отбора на САЩ за Олимпийските игри.

“Гледайки голямата картина, смятам, че това беше правилното решение. Така получавам шанс да се развия още, да изляза на голям форум като Олимпийските игри. Ще съм също толкова голям боксьор. Ако  стана професионалист през 2021 г., ще съм по-голяма звезда, отколкото ако стана професионалист сега”, каза през април Дейвис.

В социалните медии, боксьорът потвърди, че се готви за професионалния си дебют.

„Аз съм черешката на тортата в професионалния бокс, съгласни?“, попита той последователите си.