Начало Бокс Детелин Далаклиев: Печеленето на световни медали става все по-трудно

Детелин Далаклиев: Печеленето на световни медали става все по-трудно

Детелин Далаклиев: Печеленето на световни медали става все по-трудно
0

Последният ни световен шампион по бокс коментира представянето на родния бокс в последните години

„Българският бокс работи в правилната посока“, това заяви един от най-успешните ни боксьори Детелин Далаклиев пред pleven.utre.bg. Повод за този негов оптимизъм е бронзовият медал на национала Радослав Панталеев от последния шампионат на планетата. Това бе и първо отличие за България от световно първенство от 10 години насам (б.р. – последният медал пък бе именно на Далаклиев – злато през 2009 г.).

„В последните години имаше застой в българския бокс, най-вече откъм медали от световни първенства. През миналата година това се промени и мисля, че като цяло има тенденция за положително развитие в спорта ни. Факт е, че спечелването на тези медали става все по-трудно, защото другите държави работят все по-усърдно, а броят на категориите постоянно намалява“, заяви световният шампион по бокс в категория до 54 кг. от Милано 2009 г.

„Аз съм от Плевен и за съжаление нямам възможност да съм постоянно до момчетата от националния отбор, но аз живея с бокса. Пожелавам на боксьорите ни не само да вземат квоти за Олимпийските игри, но и да спечелят медали в Токио, защото просто да участват е равносилно на провал и разочарованието у тях ще бъде голямо“, завърши Далаклиев.

Така важната 2020 година започна. Националите по бокс стартират участието си на най-стария европейски турнир по бокс – „Странджа“. Той ще им послужи за подготовка за олимпийските квалификации, които ще се проведат през март в Лондон.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.