Начало Бокс Радослав Панталеев: „Вярвам, че ще взема квота за Токио“

Радослав Панталеев: „Вярвам, че ще взема квота за Токио“

Радослав Панталеев: „Вярвам, че ще взема квота за Токио“
0

Боксьорът ни е амбициран да спечели участие на най-големия спортен форум

Радослав Панталеев спечели златния медал в категория до 91 кг. на 71-я международен турнир „Странджа“. Неговият съперник във финала – Емануел Рейес се отказа поради вирусно заболяване и до сблъсък на ринга не се стигна.

„По принцип жалко за публиката, която е дошла да ни подкрепи, защото няма да има българско участие. Аз съм свършил работата си, нямам вина за това, че съперникът не се качва на ринга. Доволен съм от турнира, имах няколко препятствия, които ме затрудняваха, но стиснах зъби и постигнах каквото трябваше“, заяви бронзовият медалист от Световното първенство при 91-килограмовите пред Sportal TV.

Панталеев коментира и съперниците си в надпреварата.

„Конкуренцията тук винаги е била силна. В моята категория имаше над 20 човека. Винаги е силна. Повечето хора, които са любители и не разбират толкова ще кажат, че е в нас причината. За тях ме е яд, защото са дошли да гледат и да ни подкрепят“, добави шампионът.

Седмият в анкетата „Спортист на годината“ за 2019-а сподели и какво му предстои.

„От 1 февруари почваме на Белмекен, после няколко седмици в Англия, трябва да се готвим усърдно и да влезем във форма за олимпийската квалификация. Вярвам, че ще взема квота за Токио“ , завърши оптимистично Панталеев.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".