Начало Бокс Радослав Панталеев: „Вярвам, че ще взема квота за Токио“

Радослав Панталеев: „Вярвам, че ще взема квота за Токио“

Радослав Панталеев: „Вярвам, че ще взема квота за Токио“
0

Боксьорът ни е амбициран да спечели участие на най-големия спортен форум

Радослав Панталеев спечели златния медал в категория до 91 кг. на 71-я международен турнир „Странджа“. Неговият съперник във финала – Емануел Рейес се отказа поради вирусно заболяване и до сблъсък на ринга не се стигна.

„По принцип жалко за публиката, която е дошла да ни подкрепи, защото няма да има българско участие. Аз съм свършил работата си, нямам вина за това, че съперникът не се качва на ринга. Доволен съм от турнира, имах няколко препятствия, които ме затрудняваха, но стиснах зъби и постигнах каквото трябваше“, заяви бронзовият медалист от Световното първенство при 91-килограмовите пред Sportal TV.

Панталеев коментира и съперниците си в надпреварата.

„Конкуренцията тук винаги е била силна. В моята категория имаше над 20 човека. Винаги е силна. Повечето хора, които са любители и не разбират толкова ще кажат, че е в нас причината. За тях ме е яд, защото са дошли да гледат и да ни подкрепят“, добави шампионът.

Седмият в анкетата „Спортист на годината“ за 2019-а сподели и какво му предстои.

„От 1 февруари почваме на Белмекен, после няколко седмици в Англия, трябва да се готвим усърдно и да влезем във форма за олимпийската квалификация. Вярвам, че ще взема квота за Токио“ , завърши оптимистично Панталеев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.