Начало Бокс Станимира Петрова подкрепи кампания срещу войната на пътя

Станимира Петрова подкрепи кампания срещу войната на пътя

Станимира Петрова подкрепи кампания срещу войната на пътя
0

Тя стана част от мисията на книгата „Останете живи“

Станимира Петрова подкрепи каузата на Георги Стоянов да се спре войната по пътищата, пишат topsport.bg.

„Когато излизате на пътя, не забравяйте, че там не сте сами. Бъдете внимателни във всяка една секунда и не допускайте момент на невнимание или неразумност да преобърне вашия или нечий друг живот. Слагайте коланите, спазвайте правилата, шофирайте разумно и стигнете по-добре късно, отколкото никога. Животът е само един и е по-ценен от всичко на света “ , отправи послание световната ни шампионка в категория до 54 кг. от 2014-а година.

Преди броени дни авторът на книгата „Останете живи“ – Георги Стоянов бе отличен с Първа награда в категория „Журналисти и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност“ на Деветите „Годишни награди за пътна безопасност“.

„Останете живи“ влезе в десетки училищни и общински библиотеки, като до момента събития бяха организирани във Варна, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Враца, Плевен, Смолян, Велико Търново, Царево, Приморско и др. Мисията на книгата, призоваваща за разум на пътя, продължава и през 2020 година.

Подкрепата за тази каузата заявиха и други наши видни спортисти в бойните спортове, сред които световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, бронзовата медалистка по борба oт Олимпийските игри в Рио Елица Янкова, надеждата ни в олимпийското карате Ивет Горанова, европейският шампион по кикбокс Димитър Пенчев, както и Радослав Панталеев, който е бронзов медалист в категория до 91 кг. от Световното по бокс в Екатеринбург и други.

Чрез „Останете живи“ Георги Стоянов се надява повече млади хора да осъзнаят навреме колко е важно да бъдат отговорни и разумни участници в движението, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.