Начало Бокс Кукоревския Тайсън: Нахален съм, искам още титли
0

Кукоревския Тайсън: Нахален съм, искам още титли

Кукоревския Тайсън: Нахален съм, искам още титли
0

Голямата ни надежда за златен медал в боксовия турнир на предстоящите Европейски олимпийски игри в Минск Даниел Асенов заминава за Беларус с амбицията да прибави поредна титла в колекцията си.

Шесткратният шампион на Европа при мъжете и младежите не скри глада си за победи и се прицели в най-високото стъпало.

„Аз съм си нахален и смятам да продължавам да печеля титли. Гоня седмо злато. В добра форма съм. Участвах на няколко турнира, а и лагерът в Куба ми помогна много“, каза Асенов, който ще участва в категория до 52 кг.

Неговият по-малък брат Боян, който ще се бие при 56-килограмовите, също призна, че го сърбят ръцете да хване златния медал в Минск.

„За мен това ще бъде първо участие на Европейски игри, но се надявам да ги разбия и да спечеля. Всеки боксьор иска да бъде на върха и на никой не му е приятно, когато не е постигнал целите си“, каза Боян.

Представителят ни в кат. до 60 кг Кирил Русинов заяви, че е готов за нещо значимо. „Направихме доста добър лагер в Куба. Готов съм за първенството. Мисля, че подготовката ни в Куба беше много ползотворна и това ще си проличи“.

Надеждата ни за отличие при най-тежките Петър Белберов не остана по-назад и също посочи място в призовата тройка като своя цел. „Надявам се да се представя достойно. Под достойно разбирам качване на почетната стълбичка“.

„Ако няма съдийски брадви, мисля, че мога да взема медал от това първенство“, добави Радослав Панталеев, който ще се бие в по-долната категория до 91 кг.

И представителките ни при дамите Станимира Петрова и Габриела Димитрова не скриха амбициите си да се приберат от Минск с отличия.

„Всяка състезание е важно, без значение дали е световно първенство, европейско първенство или европейки игри. Надявам се, че ще се представя по-силно от предния път, когато отпаднах на 1/4-тфиналите. Искам да победя всички съпернички. От психологическа гледна точка за мен е много важно да печеля и да вдигат ръката ми след края на срещите“, каза Петрова. „Контузията ми отшумя, добре съм, възстановена съм. Мисля, че ако и късметът е на моя страна, имам силите за медал“, закани се Габриела Димитрова.

Вторите Европейски олимпийски игри ще се проведат в Минск от 21 до 30 юни.