Петима родни боксьори тръгват поне за медал на Световното | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Бокс Петима родни боксьори тръгват поне за медал на Световното

Петима родни боксьори тръгват поне за медал на Световното

Петима родни боксьори тръгват поне за медал на Световното
0

Шампионата на планетата ще се проведе в Екатеринбург, Русия от 9 до 21 септември като няма да бъде олимпийска квалификация.

Най-малко един медал от световното първенство в Екатеринбург ще гони мъжкият ни национален отбор по бокс. Това заяви треньорът Жоел Арате на пресконференция в Пресклуб „България“ ден преди заминаването на тима ни за Русия.

„Нивото на световното първенство ще бъде изключително високо. Ние се подготвихме добре и мисля, че сме готови. Искам да вземем най-малко един медал – това е основната ни цел“, обясни Арате.

Контузиите са отшумели и всички се надяват на добро представяне, въпреки многобройната конкуренция. Арате се надява, че заради 4-то си място в световната ранглиста Даниел Асенов ще започне от втория кръг. Той възлага най-много надежди на по-големия от братята Асенови, Радослав Панталеев и Петър Белберов заради големия им опит на международни състезания. Въпреки това, треньорът не изключи и добро представяне от останалите в отбора. В три от категориите няма да имаме представители.

На шампионата на планетата България ще бъде представена от петима боксьори. Това са Даниел Асенов (52 кг.), неговият брат Боян Асенов ще се бори при 57-килограмовите. В категория до 63кг. честта на страната ни ще брани Кирил Русинов. При 91-килограмовите ще се боксира Радослав Панталеев, а при най-тежките (над 91 кг.) на ринга в Екатеринбург ще излезе Петър Белберов.

Категориите са променени, като са в унисон с тези, които ще бъдат на Олимпийските игри в Токио догодина. Това засилва конкуренцията, тъй като някой от тегловите дивизии са премахнати.

„На световното няма да има категория до 49 килограма, което означава, че доста сериозна част от тези бойци ще дойдат при мен, на 52 кг. Това не ме притеснява, защото съм подготвен и целта е ясна – медал“, заяви многократният европейски шампион Даниел Асенов.

На шампионата в Екатеринбург ще участват 490 боксьори в 8 категории, което прави приблизително по 60 състезатели в категория.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.