Начало Бокс Инински: Не мислим за отмяната на олимпийската квалификация (ВИДЕО)

Инински: Не мислим за отмяната на олимпийската квалификация (ВИДЕО)

Инински: Не мислим за отмяната на олимпийската квалификация (ВИДЕО)
0

Президентът на Българска федерация по бокс Красимир Инински говори по темата с отмяната на световната олимпийска квалификация. Подробности по новината четете ТУК.

„Наясно сме, но ще изчакаме до 22-ри февруари, когато окончателно ще се разбере дали я отменят. Тогава ще бъде съобщено всичко. Иначе сега може само да гадаем, а това може да наруши концентрацията ни за Купа „Странджа“. Затова този въпрос засега го оставяме леко встрани. Иначе всичко следим! Наясно сме какво се случва“, посочи Инински.

Ако световната олимпийска квалификация бъде отменена, квоти за Игрите в Токио ще се дават посредством ранкигово класиране в отделните категории.

„Това нищо не променя кой знае колко нещата. Нека първо мине европейската квалификация и тогава ще разсъждаваме“, спокоен е шефът на родния бокс.

Все още има много неясноти и около европейската олимпийска квалификация, която вече два пъти е отлагана. Турнирът започна в Лондон през март 2020-та, но малко след старта си бе прекъснат заради пандемията от COVID-19. Очаква се решение кога и къде ще се състои.

„Може само да гадаем къде ще се проведе европейската квалификация. Но трябва да се проведе, тоест трябва да се довърши. Евентуално ще я изтеглят за месец юни.  И на база европейската клафикицаия ще се направи класиране на боксьорите по категории, съответно и класиране на боксьорите по континенти, които ще получат квоти. Нашите боксьори са в добра ситуация. Но да не ги разконцентрираме точно преди „Странджа“ с тази тема“, каза Инински.

72-ото издание на турнира „Купа Странджа“ ще се проведе от 22-ри до 27-ми февруари в столичната зала „София“ без публика.