Начало Бокс Оценките на съдиите ще са видими по време на мачовете от „Странджата“

Оценките на съдиите ще са видими по време на мачовете от „Странджата“

Оценките на съдиите ще са видими по време на мачовете от „Странджата“
0

Много важна промяна ще бъде въведена по време на предстоящата Купа „Странджа“. Най-старият боксов турнир в Европа тази година ще се проведе по-рано от обичайното (21-25 януари) заради предстоящите олимпийски квалификации през месец март и юни. За първи път по време на надпреварата ще бъдат видими съдийските резултати още, докато тече срещата.

Решението да се показва съдийското точкуване в аматьорския бокс бе взето в края на месец октомври 2019-та от Международния олимпийски комитет и то ще важи за Летните игри в Токио 2020. Технологията ще бъде използвана и на Купа „Странджа“, а това ще помогне за прозрачността на вземане на решения.

„За нас това е много важна промяна, която със сигурност ще ни помогне. Понякога си мислим, че печелим някоя среща, а накрая реферът вдига ръката на противника. Ако знаем как върви резултатът по време на мач, ще можем да променяме тактиката ни и стратегията“, коментира Александър Александров-Памперса. Той освен помощник треньор в мъжкия национален отбор на България е и носител на Купа „Странджа“ за 2013-та.

При системата, която ще видим в столичната зала „София“, петимата съдии на срещата ще натискат цветен бутон в зависимост от това кой боксьор е нанесъл точен удар. Техните решения ще се появяват на екран, който ще се следи от супервайзър. Резултатите могат да станат видими и за публиката между рундовете, след като длъжностните лица вземат окончателно решение дали съдиите са отсъдили правилно.

Другата промяна от 2020-та, че категориите при мъжете вече официално са 8, а не 10.

Над 300 състезатели от 32 страни при мъжете и жените се очакват на 71-то издание на Купа „Странджа“. У нас пристигат отборите на САЩ, Русия, Украйна, Панама, Казахстан, Индия, Бразилия, Ирландия и много други, а за първи път има заявки и от Бахрейн.

Стойка Петрова пропуска Купа „Странджа“

В първите три дни ще се провеждат по около 90 срещи на ден, като ще има три сесии: от 11:00, 15:00 и 19:00 часа. Полуфиналите в петък са от 14:00 и 18:00 ч., а финалите в събота с начало 14:00 ч. До полуфиналите входът ще бъде свободен, а след това ще има билет от 10 лева. Събраните средства от входната такса ще бъдат дадени на най-добре представилия се български състезател и носителя на Купа „Странджа“.

Белберов под въпрос за Купа „Странджа“, Симеон Чамов се завръща

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.