Начало Борба Свободняците с възможност за два медала от първия ден в Самоков
0

Свободняците с възможност за два медала от първия ден в Самоков

Свободняците с възможност за два медала от първия ден в Самоков
0

Два бронзови медала могат да спечелят борците ни в свободния стил след края на първия ден от Европейското първенство за кадети. Шампионатът на Стария континент се провежда в Самоков и ще завърши на 20 юни.

До репешажите бяха изтеглени Серджан Юсеинов (48 кг) и Дянко Дянков (65 кг). Те ще опитат да се преборят за бронзовите отличия във вторник, когато ще се проведат срещите за трето място, както и за златните медали в категориите.

Юсеинов бе издърпан на репешаж, след като руснакът Амал Джандубаев достигна до финал. Така утре българинът ще се бори с Ребхолц (Германия) за участие в малкия финал. Същото се случи и с Дянков, който продължава битката за бронза благодарение на друг представител на силната руска школа – Марат Фадзаев. Националът ни ще се изправи на репешаж срещу Яган (Турция).

Останалите ни представители в първия ден – Умут Сабриев (55 кг), Радомир Стоянов (80 кг) и Георги Станков (110 кг) приключиха участието си. Днес на тепиха излизат и другите българи в свободния стил. Дебют ще запишат Димитър Бисерков (45 кг), Габриел Кондев (51 кг), Калоян Атанасов (60 кг), Слави Стаменов (71 кг) и Сали Салиев (92 кг).

Борци от 34 държави стартираха участие на Европейското първенство в Самоков
Снимки: Bul-wrestling.org