Начало Борба Добър старт за нашите в третия ден на Европейското в Самоков
0

Добър старт за нашите в третия ден на Европейското в Самоков

Добър старт за нашите в третия ден на Европейското в Самоков
0

С един полуфинал и две момичета с шанс за участие на репешаж. Така стартира българското участие в третия ден на Европейското първенство по борба за кадети и кадетки в Самоков.

За място на финала от 17:00 часа днес ще се бори Красимира Димитрова. Тя постигна успех в единствения си мач до момента, срещу Кати Класен (Естония) със 7:2 в категория до 43 килограма. На полуфиналите родната състезателка ще се изправи срещу Марта Франк от Германия.

Никол Крумова (49 кг) чака да бъде изтеглена на репешаж от Никола Вишниевска, след като отстъпи на полякинята с 5:6 в оспорван двубой. Същото е положението с Ванеса Георгиева (73 кг), която загуби от Никош с 0:2 и ще стиска палци на унгарката да се класира за финалната схватка.

Галина Стоянова (57 кг) падна на старта от чехкинята Мрачкова и приключи участието си. Гергана Стоянова (65 кг) пък отстъпи на румънката Сере с 0:6 и също е аут от надпреварата.

Припомняме, че около 20:00 часа Сали Салиев ще атакува европейската титла в свободния стил. Той ще срещне в директен мач за златото при 92-килограмовите Кантемир Суанов от Русия. В категория до 71 килограма пък Слави Стаменов се класира за битката за бронзовия медал. Той победи на репешажа Микита Баруценка от Беларус с категоричното 10:0 и по-късно днес ще мери сили с Ченгизхан Доган от Турция.

Сали Салиев на финал на Европейското