Начало Борба Салиев се размина с титлата от Европейското
0

Салиев се размина с титлата от Европейското

Салиев се размина с титлата от Европейското
0

Сали Салиев остана със сребърен медал на Европейското първенство по борба за кадети и кадетки в Самоков. Талантът ни при 92-килограмовите на свободния стил отстъпи в битката за титлата в „Арена Самоков“.

Родният национал се бори с всички сили, като в първата част получи и аркада. Той обаче изостана с 0:3 точки на руснака Кантемир Суанов, а след почивката успя да стигне до само една и така отстъпи с 1:3. Развоят донесе сребърното отличие на Салиев пред родна публика.

В категория до 71 кг. Слави Стаменов загуби в битката за бронза по драматичен начин с 4:4 точки от турчина Ченгизхан Доган. Така той остана на пета позиция в крайното подреждане.

При кадетките Красимира Димитрова ще спори за бронзово отличие. Тя отстъпи на полуфиналната фаза в категория до 43 килограма на германката Марта Франк с 0:11 точки. В четвъртък българката ще срещне Еда Ерсой (Турция) в директен мач за третото място.

Красимира Димитрова ще се бори в четвъртък за бронз в Самоков. Снимки Bul-wrestling.org

Другите ни две състезателки – Никол Крумова (49 кг) и Ванеса Георгиева (73 кг), които чакаха да бъдат изтеглени на репешаж, приключиха участие. В четвъртък сутрин започва участието на останалите ни кадетки. На тепиха ще излязат Яна Димитрова (46 кг), Несрин Сюлейманова (53 кг), Софи Тенева (61 кг) и Даниела Браснарова (69 кг).