Начало ММА Лишават Морено от състезателни права за 6 месеца?
0

Лишават Морено от състезателни права за 6 месеца?

Лишават Морено от състезателни права за 6 месеца?
0

Новият световен шампион на UFC в лека категория – Брандън Морено може да остане без състезателни права за следващите 6 месеца. Мексиканецът принуди Дейвисон Фигейредо да се предаде в третия рунд на UFC 263, с което постигна най-големия успех в кариерата си.

Сега обаче той може да бъде лишен от възможността да брани титлата си в рамките на следващата половин година. Това ще се случи, ако Морено не премине задължителен медицински преглед при ортопед, който да види състоянието на крака му. Комисията за ММА и бокс в Аризона е разпоредила на шампиона да се подложи на тестове, които да установят състоянието на десния му крак.

Морено е първият мексикански шампион в UFC

Ако прегледите покажат, че няма проблем с него, той може да е спокоен за скорошно връщане в клетката. Ако обаче ситуацията е различна или пък той самият откаже да се подложи на изследвания, от медицинска гледна точка няма да може да се бие до края на годината.

Подобна е ситуацията с Джамахал Хил и Терънс Макини. Последният регистрира най-бързата победа в историята на лека категория на UFC. Той нокаутира Мат Фревола, но при последвалата си радост получи контузия на дясното коляно.

UFC дебютант срази опонент за 7 секунди и се контузи след това (ВИДЕО)

Световният шампион в средна категория Израел Адесаня е задължен да почива 7 дни след успеха си над Марвин Ветори, докато италианецът трябва да стои извън залата в рамките на 30 дни, заради белезите, които получи по лицето. Друго звездно име от UFС 263 – Нейт Диаз е със забрана да влиза в октагона за 45 дни заради множеството аркади при загубата от Леон Едуардс. Британецът от своя страна е с лекарска „почивка” за един месец.