Начало Бокс Боксьорите ни научиха пътя към медалите на Европейското
0

Боксьорите ни научиха пътя към медалите на Европейското

Боксьорите ни научиха пътя към медалите на Европейското
0

Боксовите ни национали разбраха какъв път трябва да изминат, за да спечелят медали от Европейското първенство за мъже и жени до 22 години. Днес се проведе жребият за шампионата на Стария континент в Розето (Италия), като България ще бъде представена от петима състезатели при мъжете и две боксьорки при дамите. Първенството започва от четвъртък, 17 юни и ще завърши на 24-ти.

В категория до 49 килограма Ергюнал Сабри стартира директно от втория кръг и чака победителя от мача на Аминтаза Бекишев (Русия) и Кристофер Гоман (Германия). Многократният ни европейски шампион при младежите Ясен Радев (52 кг) също почива на старта и чака Башким Байоку (Косово) или Жоан Мануел Валдес Торес (Испания). Венсан Киркоров (69 кг) ще се качи на ринга срещу Кас ван Пеер (Нидерландия), Рами Киуан (75 кг) ще спори на старта с представителя на Беларус Вячеслав Вишневски, а Кристиян Николов (81 кг) е поставен и ще боксира с победителя от мача на Данило Жасан (Украйна) и Градус Краус (Нидерландия).

При жените до 22 години Аслъхан Мехмедова ще се изправи в категория до 64 килограма срещу Наталия Сичугова (Русия). Мелис Йонузова (69 кг) пък ще мери сили в първия си мач с Александра Рапаич (Сърбия).

Тимът ни е предвождан от треньорите Жоел Арате, Александър Александров и Фикрет Ереджебов.

Може да следите развоя на събитията на следния линк: