Начало Бокс Ясен Радев ще се боксира за злато на Европейското първенство

Ясен Радев ще се боксира за злато на Европейското първенство

Ясен Радев ще се боксира за злато на Европейското първенство
0

Ясен Радев се класира за финала на Eвропейското първенство за младежи и девойки в Будва (Черна гора).

В категория до 52 килограма шампионът от София 2019 нямаше никакви проблеми срещу молдовеца Даниил Слепой и го победи с 5-0 съдийски гласа.

Радев контролира изцяло битката и си заслужи да се боксира за златото. В спор за първото място Ясен отново ще срещне украинеца Роман Литвинов, както бе и миналата година. Мачът е в неделя.

В категория до 69 килограма националът ни Емирджан Мехмед загуби от Юрий Захариев (Украйна), след като беше пратен в нокдаун в третия рунд. Така Мехмед остава с бронзов медал.

С бронз при 49-килограмовите е и Шакир Стоянов, който по-рано отстъпи на Роберт Бадалян (Русия).

Утре на ринга за полуфиналните си битки се качват европейските шампиони Радослав Росенов (60), Красимир Джуров (64) и Тала Хабас при девойките до 51 килограма.

Стоянов си тръгва с бронз от Европейското първенство

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.