Начало Борба 11 българи ще се борят днес на Европейското в Самоков

11 българи ще се борят днес на Европейското в Самоков

11 българи ще се борят днес на Европейското в Самоков
0

Единайсет родни борци ще се състезават в днешния ден на Европейското първенство по борба за кадети и кадетки, което се провежда в Самоков.

България ще има 9 представителки от 10 категории при кадетките. Участието си от вчера продължават и двама свободняци. С шанс за бронз остава Слави Стаменов. Той беше изтеглен на репешаж в категория до 71 килограма от арменеца Арен Израелян, който достигна до финал.

Вечерта е големият финал на Сали Салиев.

Припомняме, че представителят ни в категория до 92 кг записа три успеха, стигайки до големия финал, а в последната среща в тази категория ще се изправи срещу руснака Кантемир Суанов.

При кадетките страната ни няма да има участничка при най-леките – до 40 кг.

Красимира Димитрова ще стартира директно от 1/4-финалите в категория до 46 кг като нейна противничка там ще бъде естонката Класен.

При 46-килограмовите Яна Димитрова започва от квалификациите като тя ще спори с туркиня за място на 1/8-финал. От квалификациите в своите категории ще стартират и Галина Стоянова (до 57 кг), Даниела Браснарова (до 69 кг) и Ванеса Георгиева (до 73 кг). Техни противнички на старта са: Мрацкова (Чехия), Кастелан (Хърватия) и Найкос (Унгария).

Останалите 4 българки ще започнат участието си в надпреварата от 1/8-финалите в своите категории. Никол Крумова (до 49 кг) ще спори с полякинята Висниевска за място на 1/4-финалите. Несрин Сюлейманова при 53-килограмовите ще срещне Туба Демир от Турция. Софи Тенева (до 61 кг) ще има за първи противник на тепиха Боршош от Унгария, а при 65-килограмовите Гергана Стоянова ще влезе в схватка със Сере от Румъния.

Европейското първенство по борба за кадети и кадетки може да следите на следния линк ТУК и ТУК.

Снимки: БФ Борба, Костадин Андонов

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".