Начало Бокс Пепелянката ще брани титлата срещу Ангел Емилов в Златни пясъци
0

Пепелянката ще брани титлата срещу Ангел Емилов в Златни пясъци

Пепелянката ще брани титлата срещу Ангел Емилов в Златни пясъци
0

Йосиф Панов – „Пепелянката” ще се изправи срещу Ангел Емилов в гвоздея на галавечерта, която ще се проведе на 19 юни в кк „Златни пясъци“. Шампионът на България в супер полусредна категория е в серия от 16 поредни победи и ще опита да увеличи актива си срещу опитния си съперник. Сблъсъкът край морската ни столица бе породен от възникналата вражда между двата лагера в последните дни.

PRO BOX PROMOTIONS и мачмейкърът Alexeev Boxing Promotions организират голяма боксова галавечер в „Златни пясъци“ и именно дуелът на Панов срещу Емилов ще бъде основното събитие. „Пепелянката” е с професионална статистика от 18 победи и само 3 загуби, като девет от успехите му са постигнати с нокаут. 29-годишният Емилов е с по-голям опит между въжетата, но балансът му е при 10 победи и 30 поражения. Срещата между двамата ще се проведе до 10 рунда.

Същинската вражда между тях започна миналата седмица, когато 25-годишният Панов посети зала „Академик” в София, за да направи първи спаринг срещу Ангел. Треньорът на Емилов – Бойко Карабойков обаче не е останал особено впечатлен от уменията на Йосиф и заедно с възпитаника си са напълно убедени, че ще постигнат победа в официалния двубой.

Някои от техните подмятания по време на спаринга пък никак не са се харесали на Панов, който веднага е задействал организация на поредната си защита на титлата в супер полусредна категория. Съвсем скоро промоутърите ще обявят и пълната бойна карта на галавечерта до Варна.

Опитен боксьор предизвика Пепелянката