Начало Борба Биляна Дудова няма да участва на предстоящото Европейско първенство по борба (ВИДЕО)

Биляна Дудова няма да участва на предстоящото Европейско първенство по борба (ВИДЕО)

Биляна Дудова няма да участва на предстоящото Европейско първенство по борба (ВИДЕО)
0

Световната и европейска шампионка по борба Биляна Дудова и нейният треньор Георги Калчев обявиха, че няма да участват на предстоящото Европейско първенство по борба в Будапеща.

В публикация във Facebook Калчев съобщава, че БФ Борба не е допуснала Биляна до участие на шампионата на стария континент. Дудова и Калчев обвиняват Българската федерация по борба и главният селекционер на дамския състав Петър Касабов в тенденциозно отношение.

Дудова споделя, че тъй като преборването с другата наша шампионка Тайбе Юсеин не се е случило, а Тайбе е избрана за представител на България в категорията до 62 килограма, тя приема това като несправедливо към нея.

„От началото на сезона се състезавам в категория до 62 килограма. Беше решено от Управителния съвет да се преборваме с Тайбе Юсеин на 8 март в Благоевград. Датата беше сменена за 18-и. Отидохме с моя треньор, съобразихме подготовката си, променихме я. Такова преборване не се състоя, тъй като Тайбе Юсеин не мина кантара, с цялото ми уважение към нея и към всичките й постижения. Пожелавам й успех и на всички други от националния отбор, да представят достойно България“, допълва многократната европейска и световна шампионка Дудова.

Родената във Враца спортистка добавя, че вече е надвила Тайбе на турнира „Дан Колов“ и е спазила правилата на УС на БФ Борба. Тя определи отношението към нея като подигравка.

Снимка: lap.bg

Вижте цялото изказване на Дудова и коментара на нейния треньор Георги Калчев:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".