Начало Борба Бъроуз отново заговори за ММА

Бъроуз отново заговори за ММА

Бъроуз отново заговори за ММА
0

Олимпийският шампион по борба от Лондон 2012 Джордан Бъроуз отново заговори за „апетита“ му да се пробва в смесените бойни изкуства. 33-годишният борец отвори тази тема отново в медийното пространство само преди месец, а по-рано днес даде интервю за „The MMA Hour“, в което разкри детайли около размислите в главата му за евентуална кариера в ММА, или поне един двубой.

„Мисля си, че когато се откажа от борбата и тялото ми вече е захабено ще се попитам „А защо не се пробва в клетката?“. Не искам да живея със съжаления за неща, които не съм направил. Сега съм в позицията да разбера дали това има смисъл и какви вълнуващи оферти мога да имам. Някой би ли ме повикал само за едно събитие? Това възможно ли е и има ли смисъл? Жена ми съгласна ли е с това? И на последно място, мога ли да се подготвям за това и все още да съм най-добрия борец всвета? Понякога, когато избираш между две неща, накрая не получаваш нито едно“, споделя Бъроуз.

Когато бе запитан дали ще се впусне в ММА двубой преди Олимпийските игри в Париж през 2024, Бъроуз отговори с положителен отговор.

„Борбата е много хубав спорт, но това не плаща сметките. Трябва да оптимизирам това, което мога да извлека от спортната си кариера, като се има предивд колко се влагам в спорта“, добави Бъроуз.

Той разкри и какво е било финансовото му възнаграждение за спечелването на петата му световна титла в борбата – 50 000 щатски долара.

„Работих здраво цяло лято и накрая чекът ми беше за по-малко от 100 000 щатски долара. Това ме кара да се замисля, че мога да се бия за многократно по-големи суми в ММА.“

Националът на САЩ по борба сподели също, че се интересува от света ММА и дори е бил вдъхновен от последната голяма галавечер на UFC.

„Гледах Гейджи и Чандлър на UFC 268. Те са феноменални бойци. И двамата съм ги побеждавал на борба. Това ме кара да се замисля, че ако те го могат, то и аз мога да се справя. Имам уникален набор от умения, така че мисля, че ще се справя“, заключи един от най-доминантните борци за всички времена.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".