Начало Борба Бъроуз вече иска да се пробва в ММА

Бъроуз вече иска да се пробва в ММА

Бъроуз вече иска да се пробва в ММА
0

Олимпийският шампион в борба свободен стил от Лондон 2012 Джордан Бъроуз написа в Twitter, че иска да изиграе един ММА двубой. Изказването на бореца дойде като гръм от ясно небе за много от феновете му, които бяха чули от самия него преди време, че никога няма да стъпи в ММА клетката.

„Искам само един ММА двубой преди да се откажа. Само един“

33-годишният майстор на борбата бе споделил пред ММА коментатора Джо Роган, че дълго време е планувал и мислел как да премине към смесените бойни изкуства, но тогава пред него призна, че един човек го е накрал да стои далеч от този спорт.

„Бях много близо до това да се впусна в ММА, но Лоурен, моята жена, ме накара да преосмисля решението си. Когато завърших университет през 2011-та, смесените бойни изкуства бяха нещо ново за публиката. Маркетингът не беше това, което е днес. Много хора направиха този скок – Хенри Сехудо, Бен Аскрен, Даниел Кормие…планът беше да спечеля злато на Игрите в Лондон и след това на 25-годишна възраст да направя дебют в ММА. Лоурен обаче ме накара да остана в борбата. Каза ми, че се справям добре в моя спорт и че тук съм най-добър. И до ден днешен понякога си мисля за това, но когато видя разбитото лице на Майк Пери и счупения му нос си казвам, че всичко е ОК. В борбата може д загубиш, ако те сваля на земята или те тушират. При тях загубата означава нещо счупено, задушено или да те пратят в несвяст“, споделя Бъроуз в Подкаста на Джо Роган.

Преди по-малко от месец американецът се превърна в първия борец от Щатите при мъжете в свободния стил, който стигна до 5 световни титли (2011г., 2013г., 2015г.,2017г. и 2021г.) и някои от последователите му спекулират, че това постижение може да е мотивацията му за повече „гоненето“ на повече успехи.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".