Начало ММА Хабиб обясни как ще победи Гейджи
0

Хабиб обясни как ще победи Гейджи

Хабиб обясни как ще победи Гейджи
0

Шампионът на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов сподели плановете си за предстоящия му двубой с Джъстин Гейджи на 24-ти октомври. Дагестанецът ще защитава титлата си срещу опонент, който има сериозен опит в борбата, но това не го притеснява по никакъв начин. Той разкри пред mmafighting.com, че не планира да променя играта си ни най-малко.

„Нищо не се променя. Ще се опитам да го боря. Ако защити събарянията ми два или три пъти, то аз ще пробвам още сто пъти. Разбира се, че ще се опитвам и да го удрям и ритам. Ще бъде смесица от всичко“, заяви „Орелът“.

Непобеденият боец продължи интервюто си като призна, че Гейджи има добра борба, но няма как да се мери с уменията му.

„Има добра защита и се е борил през по-голямата част от живота си. Но не мисля, че в последните години използва борцовите си умения, както го правя аз. Аз винаги тренирам борбата си. Това ме прави шампион. Мисля, че последните години борбата му е станала по-слаба“, категоричен е Хабиб, който е съборил всеки един от 28-те негови съперници досега.

Хабиб посочи като слабост на Гейджи неговата физическа подготовка. Той прогнозира, че ако Джъстин успее да спре атаките му през първите два рунда, то в третия ще бъде изморен и отказан. 

Хабиб е уверен и в интерлигентостта си в клетката, като твърди, че той е по-умният играч от Гейджи.

„Мисля, че бойното ми IQ е по-добро. Той е корав. Обича битките и кръв, но аз съм по-умен в клетката“, категоричен е Хабиб.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.