Начало ММА Пренасрочват битката на Забит Магомедшарипов
0

Пренасрочват битката на Забит Магомедшарипов

Пренасрочват битката на Забит Магомедшарипов
0

Битката между двама от най-добрите бойци в категория перо, Забит Магомедшарипов и Яир Родригез, ще се състои на 24-ти октомври и ще бъде част от събитието UFC 254. Това съобщава руския ММА репортер Игор Лазорин.

Забир и Яир трябваше да премерят сили на 29-ти август, но Родригез се оттегли, тъй като получи контузия в глезена в седмицата на двубоя. От UFC не потърсиха заместник на Яир, тъй като Магомедшарипов, който беше в САЩ за битката, се прибра в родината си Русия след като разбра за оттеглянето на съперника му.

Забит е в серия от 14 поредни победи и няма загуба от 2013-та насам. в UFC има 6 победи, като в последната си битка през ноември, 2019-та, той надделя над Келвин Катар със съдийско решение. В последните си две срещи Яир се изправи срещу ветерана Джереми Стивънс. Първият двубой завърши без победител заради неумишлени бъркания в очите от страна на Яир, а във втората мексиканецът победи със съдийско решение. Преди битките със Стивънс Яир нокаутира Чен Сун Джунг в последната секунда в главното събитие на UFC Денвър. Това го върна към победите след загуба с ТКО от Франки Едгар.

UFC 254 ще бъде оглавено от Хабиб Нурмагомедов и Джъстин Гейджи, което означава, че битката между Яир и Забит със сигурност ще бъде в три рунда, а не в пет. Към този момент другите гарантирани зрелищни битки за тази галавечер са Джаред Каноние – Робърт Уитакър и Александър Волков – Уолт Харис.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".