Начало ММА Уайдман отхвърля вариант за реванш с Рокхолд
0

Уайдман отхвърля вариант за реванш с Рокхолд

Уайдман отхвърля вариант за реванш с Рокхолд
0

Бившият шампион на UFC в средна категория Крис Уайдман се завърна към победите, но не иска да се завръща към старите опоненти. Американецът надделя над Омари Ахмедов само преди седмица и записа едва втората си победа в седем срещи, но вече гледа към топ бойците при 84-килограмовите и отхвърля появилите се спекулации в медиите за двубой реванш между него и Люк Рокхолд.

„Не знам с какво може да ми помогне такъв двубой. Той не е правил нищо в последно време. Връща се от пенсия. Предпочитам някой, който е напред в ранглистата. Не съм напълно против такъв двубой, но сега няма смисъл от него“, заяви Уайдман, който допусна загуба с ТКО от Люк Рокхолд през 2015-та.

Люк Рокхолд обяви миналата седмица, че ще възобнови ММА кариерата си. За последно той стъпи в клетката през юли, 2019-та, когато бе нокаутиран от Ян Блашковиц във втория рунд.

Екс-шампионът добави, че петте му загуби в последните битки са били срещу бойци от Топ 5 на дивизията и са били оспорвани, като изключи битката с Доминик Рейес в полутежка категория. Тази битка бе дебют за него при 93-килограмовите и тогава Уайдман бе нокаутиран още в първия рунд от Рейес.

„Всички, които се съмняваха в мен и ми казваха да се пенсионирам ме заредиха още повече. Знам, че съм способен да се изправя срещу най-добрите в света и да ги победя. Казвам това, като се оповавам на тренировките ми с най-добрите“, сподели боецът от Ню Джързи.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".