Начало ММА Бивш претендент поиска битка с Ник Диаз
0

Бивш претендент поиска битка с Ник Диаз

Бивш претендент поиска битка с Ник Диаз
0

Бившият претендент за титлата на UFC в полусредна категория Стивън Томпсън би искал да посрещне Ник Диаз в октагона при евентуално завръщане на „лошото момче“ към спора.

„Битка с Ник Диаз би била отличен избор за мен. Със сигурност ще е интереснп. Казах в Twitter преди ден, че с удоволствие бих го посрещнал в дивизията. От дълго време е в играта, ветеран е и се е бил с много корави хора. Обичам и двамата братя Диаз. Не се преструват и това си заслужава уважение“, сподели Томпсън пред Submission Radio.

Диаз не се е състезавал от 2015-та и все пак Стивън Томпсън остава скептичен към завръщането му. Несигурен в думите на боеца от Калифорния е и Дейна Уайт.

„Мисля, че битка с мен ще е истински тест за Диаз. В момемнта съм шести в ранглистата. Ако ме победи, ще са му нужни една или две победи за двубой за титлата, защото той вече е име“, добави 37-годишният Томпсън.

Въпреки, че за майсторът на шотокан карате няма особена полза да се изправи срещу Диаз, ако преследва титлата при 77-килограмовите, той твърди, че битката на стиловете представлява интерес за него.

„Ще трябва да използвам моите крага срещу неговите ръце. Ще бъде страхотен двубой за тези, които обичат играта и са истински фенове“

Томпсън завърши, като заяви, че ако Диаз не се завърне, то той остава готов да премери сили с когото и да е.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".