Начало Борба Мнацаканян си завоюва квота за Олимпийските игри

Мнацаканян си завоюва квота за Олимпийските игри

Мнацаканян си завоюва квота за Олимпийските игри
0

Аик Мнацаканян си гарантира участие на Олимпийските игри в Токио.

Натурализираният българин надви Фатих Ченгиз в полуфинална битка на Олимпийските квалификации по борба в София и така си осигури участие на най-престижния спортен форум в света, който ще се проведе по-късно тази година в японската столица.

Аик надделя с 3-2 точки в оспорван двубой с представителя на Турция. В началото Мнацаканян бе поствавен в партер, но не допусна точка, когато и дори обърна ситуацията в своя полза и отбеляза две точки. Във втората част турчинът бе наказан за пасивност. Той се опита да обърне хода на двубоя, но Аик показа отлична защита и запази резултата в негова полза до края.

Това бе четвърта поредна негова победа на този турнир. Преди това Мнацканян преодоля Бакури Гоголи от Грузия с 6-2, Георгиос Преволоракис от Гърция с 7-5, и Даниел Катарага от Молдова с 3-2.

Така Аик си завоюва квота в категория до 77 килограма .

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".