Начало Борба В борбата се готвят за медали с лагер в Окаяма
0

В борбата се готвят за медали с лагер в Окаяма

В борбата се готвят за медали с лагер в Окаяма
0

Женският ни национален отбор по борба ще проведе лагер в Окаяма преди олимпийските игри в Токио. Българският квартет, воден от селекционера Петър Касабов, заминава за Япония в четвъртък, 15 юли.

На Игрите България ще бъде представена от Тайбе Юсеин и Мими Христова, които ще стартират за втори пореден път на най-престижния форум на планетата, а дебют ще направят Миглена Селишка и Евелина Николова. Българките ще се подготвят в Окаяма до 26 юли, когато летят за Токио и ще влязат в олимпийското село. Схватките в борбата са от 2 до 7 август.

Мъжете в класическия и свободния стил тръгват за Япония на 24 юли, а ден по-късно ще влязат в олимпийското село. В момента класиците, заедно с олимпийските състезатели Айк Мнацаканян и Кирил Милов, са на подготовка в унгарския град Тата до 15 юли, а Георги Вангелов е на лагер с отбора в свободния стил на комплекс „Спортпалас“.

bul-wrestling.org

У нас за финален лагер пристига тимът на Куба в класическия стил, който ще има представители във всичките шест категории. Пратениците на островната страна бяха у нас преди месец и останаха очаровани от условията на подготовка в Тетевен. В състава на кубинците е и трикратният олимпийски шампион в тежка категория Михайн Лопес.