Начало Борба Избраха Евелина Николова да се бори за медал в Токио
0

Избраха Евелина Николова да се бори за медал в Токио

Избраха Евелина Николова да се бори за медал в Токио
0

Ръководството на Българската федерация по борба избра Евелина Николова да участва на Олимпийските игри в Токио. Тя бе предпочетена пред другата претендентка за квотата в категория до 57 килограма – Биляна Дудова. Това бе и единствената въпросителна около състава, който ще представя България на тепиха в японската столица.

Борбата има 7 квоти за Игрите, като единствено в категория до 57 килограма при дамите имаше дилема. В крайна сметка от федерацията са се спрели на Николова, която спечели визата на европейската квалификация в Будапеща през март. Двете имаха и директна схватка на държавното първенство през януари, която бе спечелена от Евелина.

Евелина Николова: Уважавам Дудова и се радвам на конкуренцията

Освен нея, България ще бъде представена от Миглена Селишка (50 кг), Тайбе Юсеин (62 кг) и Мими Христова (68 кг) при дамите. В свободния стил ще участва Георги Вангелов (57 кг), а при класиците – Айк Мнацаканян (72 кг) и Кирил Милов (97 кг).

За Токио ще пътуват още треньорите Валентин Ангелов (свободен стил), Петър Касабов и Стоян Петков (жени), както и Армен Назарян и Бисер Георгиев (класически стил). Д-р Стефан Стругаров ще бъде и лекар на олимпийската ни делегация.