Начало Борба Пътят към Токио: Дамската чета в борбата (ВИДЕО)

Пътят към Токио: Дамската чета в борбата (ВИДЕО)

Пътят към Токио: Дамската чета в борбата (ВИДЕО)
0

Четири българки ще представят страната ни в олимпийския турнир по борба в Токио. „Дамската чета в борбата“ е във фокус на поредицата „Пътят към Токио“, излъчвана по телевизия Bulgaria ON AIR. 

До квотите стигнаха Тайбе Юсеин и Мими Христова, както и Евелина Николова и Миглена Селишка, които за пръв път ще изпитат емоцията от това да са част от най-голямото спортно състезание.

„Медалите ми в началото не бяха златни. Аз исках след всяко едно състезание да надграждам още и още повече“, сподели състезателят по борба Тайбе Юсеин.

„Първият ми медал на републиканско първенство, беше бронзов. Тогава си казах това не е моето място. А не искам да бъда трета. Аз искам да бъда шампион“, на свой ред споделя Евелина Николова. Те не само са открили магията за себе си, но са доказали на всички, че именно там им е мястото.

„Очакванията винаги са големи – не крие селекционерът на националния отбор Петър Касабов. – Така сме изградени, така е мисленето ни – винаги да искаме да побеждаваме, да търсим първото място. Не винаги се получава, но пък защо да не опитаме.“

По думите му най-силните са от Япония, а всичко останало е преодолимо.

„Събрано е възможно най-доброто от света. Ограничени са и само 16 момичета имат право да участват в категория. На Олимпийските игри винаги се получават изненади, но пък, който е подготвен, който го иска най-много, е готов да успее, да даде всичко от себе си“, добавя още той.