Начало Senshi Приятелски спаринги вдигнаха настроението на Международния лагер на KWU

Приятелски спаринги вдигнаха настроението на Международния лагер на KWU

Приятелски спаринги вдигнаха настроението на Международния лагер на KWU
0

Вторият ден от 15-ия Международен летен лагер на KWU в Камчия бе дъждовен, но това не сломи участниците в това важно събитие за света на бойните спортове и те намериха начин да тренират.

Някои от най-добрите български кикбокс, муай тай и киокушин бойци и още куп елитни спортисти от 29 държави проведоха сутрешната тренировка на Международната професионална лига на KWU под наставленията на легендите на К-1 Петер Артс и Ернесто Хуст. Третото величие на К-1, Семи Шилт, бе ангажирано с треньорска дейност на Световната купа на KWU.

Тренировката се проведе на закрито, тъй като метеорологичните условия не позволиха на бойците да се насладят на занимание на открито. Въпреки това, усмивки и позитивни емоции не липсваха. Бойците бяха разделени на две групи, като четирикратният шампион на К-1 Ернесто Хуст пое едната, а трикратният шампион на К-1 Петер Артс пое другата.

Хуст „загря“ участниците с интензивни упражнения със собствено тегло, докато Артс започна директно с един от универсалните методи за подобрение на уменията на един боец – „бой със сянка“.

Двамата инструктори работиха в синхрон в този ден, като наблегнаха на играта с много комбинации, които включват удари с ръце, крака, лакти и колена. Артс и Хуст имаха за цел да пояснят на професионалните бойци колко важно е да завършват комбинациите си с ритник в крака или главата.

За финал бойците бяха „разбъркани“ и разделени по двойки. Тогава дойде и моментът, който всички чакаха – спарингите. Спортистите имаха за цел да приложат веднага наученото от тренировката по време на приятелския спаринг.

В тренировките се включиха голям брой представители на нежния пол и много юноши и младежи, които премериха сили с „батковците“ си и някои от вече доказалите се имена на бойната сцена у нас.

Тренировките на Международната професионална лига на KWU са част от 15-ия Международен летен лагер по карате киокушин в Камчия. По време на това мащабно събитие от света на бойните спортове ще се проведе и деветото издание на елитните бойни галавечери „SENSHI“

SENSHI 9 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на SENSHI 9 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.

Снимки: Студио „Леземанн“

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".