Начало Бокс Луис Ортиз се връща на ринга през януари

Луис Ортиз се връща на ринга през януари

Луис Ортиз се връща на ринга през януари
0

Спортният журналист Майк Копингър от ESPN съобщава, че един от колосите в тежката категория в бокса Луис Ортиз ще се върна на ринга на 1-ви януари, 2022. Според Копингър, Ортиз ще премери сили с Чарлс Мартин в „Hard Rock Hotel and Casino“ в Холивуд.

През последните две години Ортиз (32-2, 27 KO) има едва 45 секунди под светлините на прожекторите. Той нокаутира Александър Флорес в главен двубой на галавечер, организирана от „FOX“ през ноември, 2020.

Мартин (28-2-1, 25 KO) за последно стъпи между въжетата през февруари, 2020. Той надделя с ТКО над Джералд Уошингтън в елиминационен двубой за претендентското място за пояса на Международната боксова федерация (IBF). След този сблъсък Мартин отказа двубой с Майкъл Хънтър.

Единствените две загуби на 42-годишния Ортиз в професионалния бокс бяха нанесени от Деонтей Уайлдър през 2018 и 2019. Кубинецът има и две наказания за употреба на забранени допинг субстанции през 2014 и 2017. В кариерата му като аматьор най-големият му успех е достигането до финала на световното първенство в Москва през 2005.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".