Начало Бокс Раян Гарсия иска да спре с бокса на 26

Раян Гарсия иска да спре с бокса на 26

Раян Гарсия иска да спре с бокса на 26
0

Шампионът на WBC в „лека“ категория Раян Гарсия загатна за оттегляне от бокса в близкото бъдеще и преминаване към друг спорт.

„Планирам да се оттегля на 26, но това не е официално. Виждали сте в миналото как бойците се пенсионират и след това се връщат отново. Ще се оттегля, а ако се върна на ринга, ще се бия единствено с бойци, за които казват, че не мога да ги победя“, заяви 21-годишният талант във „Rich Eisen Show“.

След изключително успешна аматьорска кариера Гарсия става професионалист и подписва с „Golden Boy Promotions“ през 2016-та. Той натрупва статистика от 20 победи бързо, а само преди две седмици спечели временния пояс на WBC в лека категория с нокаут над Люк Кембъл в седмия рунд.

Гарсия не изключва и възможността да премине към ММА след като закачи боксовите ръкавици.

„Ако се пенсионирам и хората почнат да ми говорят, че боксът не е истински бой, познайте какво ще направя! Ще докажа, че съм най-добрият боец в света! Ще вляза в ММА и ще се докажа, като победя всеки, за когото казват, че не мога да победя. Ако това трябва да бъде Конър Макгрегър, така да е. И не казвам това заради парите. Не ми пука за парите. Казвам го, защото така го чувствам“, допълни Гарсия

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".