Начало Бокс Щабът на Теофимо иска бързо завръщане на ринга

Щабът на Теофимо иска бързо завръщане на ринга

Щабът на Теофимо иска бързо завръщане на ринга
0

Боксовият менидцър, Дейвид Макуотър, който е част от щаба на новата супер звезда в бокса Теофимо Лопес, даде интервю за badlefthook.com. Той разкри част от бъдещите планове на новия властелин при 61-килограмовите в професионалния бокс.

„Мога да ви кажа, че Теофимо ще иска да се бие. Не иска дълги почивки и ще иска да е на ринга отново най-късно до март 2021-ва, категоричен е Макуотър.

Мениджърът добавя, че в категорията до 61 килограма има достатъчно добри опоненти и Лопес не обмисля качване на категорията.

„Теофимо тежеше по-малко от 61 килограма в деня на кантара, а пи три литра вода и имаше три хранения в деня преди това. Може и да се качим в по-висока дивизия в бъдеще, но по-скоро следващата му битка ще е защита на титлата“

В понеделник стана ясно, че победителят от битката Лий Селби – Джордж Камбосос ще бъде следващ претендент за титлата на IBF на Лопес. Тази новина бе приветствана положително от щаба на шампиона.

„Камбосос или Селби са добър избор за битка. Те имат голяма фен база зад себе си“

На въпроса дали вижда реванш между Ломаченко и Лопес като следващ двубой за последния, Макуотър отговори по следния начин:

„Не си представям такъв реванш. По-възрастният никога не печели в реванша. Ако се бият отново, Теофимо ще нарани Лома тежко. А и не мисля, че Ломаченко може да привлече чак толкова много зрители“

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".