Начало Бокс Официално: Ковальов-Меликузиев отпада

Официално: Ковальов-Меликузиев отпада

Официално: Ковальов-Меликузиев отпада
0

Битката между Сергей Ковальов и Бектемир Мелукузиев е официално отложена. Двамата боксьори трябваше да премерят сили на 30-ти януари, но положителна допинг проба на Ковальов доведе до решението на Калифорнийската спортна комисия (CSAC) да отложи двубоя.

„След като научиха за положителната проба на Ковальов CSAC решиха, че трябва да отложат събитието. Съкрушени сме за Меликузиев, но знаем, че ще имаме страхотна 2021-ва. Гледаме напред към следващата ни насрочена галавечер за 13-ти февруари“, публикуваха „Golden Boy Promotions“ в социалните мрежи.

37-годишният Ковальов трябваше да премери сили с непобедения в шест професионални двубоя Меликузиев в Русия, но битката бе преместена в Калифорния само преди няколко дни. Възможността този дувбой да се пренасрочи съществува, ако втората проба на Ковальов се окаже негативна. Към момента са взети предвид единствено резултатите от неговата проба „А“. Все още се се очакват резултатите му от проба „Б“.

Екипът на руснака твърди, че той е невинен. В положителната му проба са открити следи от „синтетичен тестостерон“.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.