Начало Бокс Боксът в Англия отново спира

Боксът в Англия отново спира

Боксът в Англия отново спира
0

Британския контролен борд в бокса (BBBоfC) забрани всички „турнири и състезания“ в този спорт през януари, 2021. Това решение е взето във връзка с повишаването на случаите на заразени с COVID-19 на Острова, съобщава badlefthook.com.

Тази наредба води до отлагането на две мащабни боксови галавечери, които трябваше да се състоят през този месец. Битките Карим Гуефри-Лий Макгрегър и Давид Авенесян-Джош Кели, които са организирани и промотирани от „MTK Global“ и „Matchroom“, няма да се състоят. Ето и реакцията на промоутърските компании и Еди Хърн за това решение.

„Видях решението на BBBof C за отлагане на събитията през януари в Обединеното кралство. Боксът ще започне отново в на1алото на февруари. Надяваме се да бъде в Обединеното кралство, но ще продължим дори и да не е там – безопасно и ще направим, каквото е нужно! Към всички бойци – стойте подготвени“, написа Еди Хърн в Twitter.

За втори път тези две битки са отлагани заради пандемията от коронавирус. Към този момент единствените мащабни боксови срещи, които остават потвърдени за януари са Сегрей Ковальов-Бектемир Меликузиев (30-ти януари по DAZN) и Калеб Плант-Калеб Труа (30-ти януари по FOX).

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.