Начало Самбо и бойно самбо Отбелязваме Международния ден на самбо

Отбелязваме Международния ден на самбо

Отбелязваме Международния ден на самбо
0

Днес, 16 ноември, самбистите празнуват своя Международен ден на бойния спорт. Президентът на Световната федедария (FIAS) Василий Шестаков поздрави всички състезатели по случая.

Той отбелязва, че спортът самбо продължава да се развива на пет континента и вече в повече от 130 държави.

„Поздравявам всички самбисти по целия свят, любителите на бойните спортове и изкуства!“, започна Шестаков.

„Тази година получихме пълно признание за член на олимпийското семейство. Днес отбелязваме нашия празник като пълноправен олимпийски спорт. В момента се развиваме в повече от 130 страни на пет континента.“

„Продължаваме да се разрастваме глобално. Самбо е не само ефективна техника за персонална самоотбрана, но комбинира морални качества с личностно развитие у всеки практикуващ. Тя оформя нашия характер като силен и независим спортист.“

„Днес самбо е едно голямо семейство, което се увеличава и става по-силно с всеки изминал ден. Противници сме само по време на състезания, а през останалото време сме истински приятели“, завърши поздравителното си слово Василий Шестаков.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.