Начало Граплинг и BJJ Ловато излъга Вардзински в оспорван двубой

Ловато излъга Вардзински в оспорван двубой

Ловато излъга Вардзински в оспорван двубой
0

Бившият шампион на „Белатор“ в „средна“ категория Рафаел Ловато надделя над полския граплър Адам Вардзински в двубой от първото издание на веригата „Raw Grappling Championship“. Битката се изигра в „O2 Арена“ в Лондон в неделя, 14.11. Победата на Ловато му донесе и пояса на организацията в „тежка“ категория.

<

Двамата бойци изиграха редовните петнайсет минути от двубоя в типичния за двамата стил – Вардзински търсеше атаките от гръб, а Ловато търсеше атаки за преминаване на гарда на опонента му. Различните стилове на двамата граплъри неутрализираха атаките им и така не видяхме нито един от тях да стигне близо до събмишън. В продължението Вардзински избра да приеме играта по гръб, което доведе до наказателна точка за него. Ловато успя да запази резултата такъв до края на продължението и така измъкна победата с минимална преднина.

В другият „супер-двубой“ за вечерта четирикратният световен шампион за черни колани Лукас „Хълк“ Барбоса отказа поляка Гегард Лабински с ключ на ръката.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RAW Grappling Championship (@rawgrapplingchampionship)

Дебютното събитие на „Raw Grappling Championship“ изправи един срещу друг някои от най-добрите американски, бразилски и великобритански граплъри. След три тежки битки в Гран При турнира двукратният шампион на веригата ADCC и настоящ боец на „One Championship“ Юри Симоеш достигна до златото. Той се пребори с Джед Хю, Джош Хингър и Патрик Гаудио по пътя към титлата.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by RAW Grappling Championship (@rawgrapplingchampionship)

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".